ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 36 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ Map

Τηλ.: 210 6984674 - 6944736072ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

Η πρεσβυωπία εμφανίζεται γύρω στο τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας και οι πάσχοντες παρατηρούν θολή όραση όταν διαβάζουν ή εργάζονται στον υπολογιστή ιδίως τις βραδινές ώρες ή μετά από κουραστική εργασία ή σε χαμηλό φωτισμό. Με την πάροδο της ηλικίας, βέβαια, τα συμπτώματα γίνονται εντονότερα. Η πρεσβυωπία αφορά όλον τον πληθυσμό μετά από κάποια ηλικία.

ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

Η πρεσβυωπία εκδηλώνεται με την απομάκρυνση του βιβλίου ή του αντικειμένου που επεξεργαζόμαστε ούτως ώστε να εστιάσουμε καλύτερα. Πολλές φορές οι πάσχοντες παρατηρούν ότι αποφεύγουν το διάβασμα μέχρι να αποφασίσουν να φορέσουν γυαλιά.

Η πρεσβυωπία είναι κατάσταση ¨φυσιολογική¨ και σχετίζεται με την ηλικία. Διαφέρει από την μυωπία ή την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό διότι αυτές οι παθήσεις οφείλονται σε ανατομικές ανωμαλίες, ενώ η πρεσβυωπία οφείλεται μόνο στην ηλικία.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ

Συνήθως τα γυαλιά απλά ή πολυεστιακά είναι η πρώτη λύση στο πρόβλημα της πρεσβυωπίας. Βεβαίως υπάρχουν και οι πολυεστιακοί φακοί επαφής και φυσικά οι επεμβάσεις με laser. Όλα αυτά εξαρτώνται από την διαθλαστική κατάσταση του οφθαλμού σε σχέση με την μακρινή όραση. Πολλές φορές για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας επιλέγουμε το monovision δηλαδή ο κυρίαρχος οφθαλμός βλέπει μακριά και ο υπολειπόμενος βλέπει κοντά. Αυτή η τεχνική είναι σχετικά πιο απλή και μας απαλλάσσει από τα γυαλιά σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα. Υπάρχουν και πιο περίπλοκες μέθοδοι όπως το πρεσβυωπικό lasik και ενδοκεράτια ενθέματα που είναι σε φάση εξέλιξης.