ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 36 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ Map

Τηλ.: 210 6984674 - 6944736072ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

LASER ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ

Για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας κατά καιρούς έχουν εφαρμοσθεί διάφορες τεχνικές και είδη επεμβάσεων όπως η conductive keratoplasty, lasik monovision, presbymax, ενδοκερατικοί φακοί. Σήμερα η διόρθωση της πρεσβυωπίας με laser είναι όλο και πιο συχνά εφαρμοζόμενη λύση μιας και οι πάσχοντες είναι στην πιο παραγωγική ηλικία και έχουν πολλές απαιτήσεις από την όραση τους.

Μία νέα τεχνική που για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας είναι η ένθεση ενός φακού στον κερατοειδή αφού προηγουμένως δημιουργήσουμε με την βοήθεια του femtosecond laser ενός θύλακα.

Η εμπειρία έχει δείξει πως η καλύτερη αντιμετώπιση εξατομικεύεται και έχει να κάνει με την υπάρχουσα διαθλαστική κατάσταση των οφθαλμών, πχ αν υπάρχει υπερμετρωπία, αστιγματισμός, μυωπία κλπ καθώς και από τις ανάγκες του πάσχοντος πχ αν εργάζεται πολύ σε γραφείο ή σε εξωτερικούς χώρους. Το σίγουρο είναι πως για κάθε πάσχοντα θα βρεθεί η κατάλληλη επέμβαση που θα τον απαλλάξει από την εξάρτηση από τα γυαλιά και θα τον κάνει να νιώθει πιο ελεύθερος.

ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΙ ΕΝΔΟΦΑΚΟΙ

Οι πολυεστιακοί ενδοφακοί χρησιμοποιούνται σε χειρουργεία καταρράκτη δίδοντας την ικανότητα στον χειρουργηθέντα να βλέπει καθαρά μακριά και κοντά. Δεν εφαρμόζεται όμως σε όλες τις περιπτώσεις είτε λόγω υπάρχοντος αστιγματισμού είτε για άλλους λόγους, όπως δυσκολία στην νυχτερινή οδήγηση, οικονομικοί λόγοι κλπ. Τέτοιοι φακοί είναι οι RESTOR, REZOOM, CRYSTALENS.