ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 36 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ Map

Τηλ.: 210 6984674 - 6944736072ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ

CROSS LINKING ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κερατοκώνου.

Η διασύνδεση κολλαγόνου ή αλλιώς collagen crosslinking ισχυροποιεί τους δεσμούς του κολλαγόνου, και οδηγεί στη βιομηχανική σταθεροποίηση του κερατοειδή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της φωτοδιεγειρούμενης ριβοφλαβίνης και υπεριώδους ακτινοβολίας οδηγεί στην ενίσχυση του κερατοειδή δυναμώνοντας του δεσμούς κολλαγόνου.

ΕΝΔΟΚΕΡΑΤΙΚΟΙ ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ - KERARINGS

Οι Ενδοκερατικοί Δακτύλιοι είναι μια μέθοδος αντιμετώπισης του κερατοκώνου, αλλά και μια εναλλακτική μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μυωπίας η οποία δε μπορεί να γίνει με εφαρμογή κάποιας άλλης διαθλαστικής επέμβασης, ιδίως σε περιπτώσεις κερατεκτασίας.

Όπως και στις άλλες μεθόδους διαθλαστικής χειρουργικής για τη διόρθωση της μυωπίας, έτσι και η μέθοδος INTACS αναδιαμορφώνει τον κερατοειδή χιτώνα. Αποτελείται από δυο μικροσκοπικούς πλαστικούς ημικύκλιους σωλήνες τους οποίους ο γιατρός τοποθετεί μέσω ενός μικρού ανοίγματος ανάμεσα στις στοιβάδες του κερατοειδή εξωτερικά της οπτικής ζώνης, βελτιώνοντας την ικανότητα των ανθρώπων που πάσχουν από μυωπία να βλέπουν καθαρά. Οι δακτύλιοι βρίσκονται σε στιβάδα κάτω από την επιφάνεια του κερατοειδούς έτσι ώστε να μην ενοχλούν το μάτι.

Είναι δακτύλιοι από συνθετικό υλικό που τοποθετούνται εντός του στρώματος του κερατοειδούς. Υπάρχουν σε καμπυλότητες συνήθως των 5 ή 6 mm δημιουργώντας αντίστοιχη οπτική ζώνη, αναλόγως των αναγκών του πάσχοντος. Επίσης υπάρχουν σε διάφορα μήκη και πάχη αναλόγως της διαθλαστικής εκτροπής.

Είναι ασφαλής τεχνική και αναστρέψιμη στην περίπτωση που ο ασθενής ενοχλείται ή δεν προέκυψαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.